Bezoekerscentrum DNB

Amsterdam

Het bezoekerscentrum van De Nederlandsche Bank is dé plek waar geld, goud en economie tot leven komen. Hier zijn twee tentoonstellingen te zien: ‘Geld, goud en economie’ en ‘Geld en je leven!’. Deze tentoonstellingen maken abstracte economische begrippen duidelijk en geven een kijkje in de keuken van De Nederlandsche Bank.

In de expositie ‘Geld, goud en economie’ leiden animaties, films en presentaties de bezoeker langs diverse economische begrippen. Het toezicht dat DNB uitoefent op financiële instellingen wordt uitgelegd in vijf eigentijdse animaties. Deze maken het onderwerp concreet. Wat heb jíj eraan dat DNB toezicht houdt?

In de expositie ‘Geld en je leven!’ kruipt de bezoeker in de huid van drie jongeren die financiële keuzes moeten maken. Jongeren hebben steeds vaker schulden en gaan soms onverstandig om met geld. In ‘Geld en je leven!’ zien ze welke gevolgen hun keuzes hebben. Bij deze expositie hoort lesmateriaal, dat ter voorbereiding en afsluiting van het bezoek kan worden behandeld.