Aan de slag met afval

Lesmodule over zwerfafval en recyclen van afval

Afval is voor kinderen een herkenbaar onderwerp. Gemiddeld produceren zij dagelijks 1,5 kilo afval. Ook krijgen kinderen regelmatig te maken met zwerfafval: bijvoorbeeld in het park of op het voetbalveldje. Met de lesmodule Aan de slag met afval kun je met de hele school op een interactieve manier aandacht besteden aan het voorkomen van zwerfafval en het gescheiden inzamelen en recyclen van verpakkingsafval.

Op de site staan voor elke groep onder andere digitale opdrachten, doe-opdrachten, filmpjes en een quiz. Voor kleuters is er het interactieve afvalspel voor het digibord. Ook biedt de site toegang tot een uitgebreide database met aanvullende lesmaterialen rond het thema afval.

Afvalkoffer
De afvalkoffer van Supporter van Schoon zit boordevol met leuke (knutsel)opdrachten, puzzels, spelletjes, quizjes en nog veel meer uitdagingen over het thema afval. De leskoffer is geschikt om te gebruiken in de bso. De activiteiten zijn vooral leuk om te doen en werpen een verrassend licht op afval.

Bso's die zich aanmelden als Supporter van Schoon en een opschoonactie aanmaken kunnen de afvalkoffer gratis bestellen in de webshop van Supporter van Schoon.

Landelijke Opschoondag
Op 24 maart 2018 is het weer Landelijke Opschoondag. Het doel van deze dag is zoveel mogelijk mensen in Nederland enthousiast maken om samen aan de slag te gaan voor een schonere buurt. Supporter van Schoon roept samen met Dolores Leeuwin (bekend van Het Klokhuis) alle scholen en bso's op om tussen 19 en 24 maart een opchoonactie te houden. Bij aanmelding van een actie ontvang je gratis opschoonmaterialen én een gratis Re-cycle-me-pakket.