Podium wint Europese onderwijsprijzen

Podium Bureau voor Educatieve Communicatie heeft drie internationale Comenius EduMedia Awards gewonnen voor haar online lesprogramma's over financiële educatie, verkeerseducatie en arbeidsmarktcommunicatie. Het Duitse Genootschap voor Pedagogiek en Informatie reikt deze awards jaarlijks uit aan innovatieve Europese multimediale onderwijsproducten.

Winnende cases

Wijzer in geldzaken is het innovatieve platform over omgaan met geld. Met de geldlessen voor het basisonderwijs oefenen leerlingen van groep 3 t/m 8 belangrijke financiële vaardigheden. Er zijn vier thematische lessen, kijk op www.geldlessen.nl/themalessen.

Land boven Water bevat actuele cases over de moderne Waterbouw. Schiphol in zee, de Nieuwe Afsluitdijk en de Marker Wadden zijn projecten waarmee jongeren in het vmbo, mbo en havo/vwo aan de slag gaan. Bekijk het lesmateriaal op landbovenwater.nl.

Trammenland is een online lesmodule waarin schoolgaande jeugd verkeerssituaties met de tram leert doorgronden. Er is aandacht voor risicovolle situaties, de verkeersregels en de leerlingen spelen als kers op de taart een routespel. Kijk voor meer informatie op trammenland.nl.

“We zijn heel trots op deze awards!”, aldus bureaudirecteur Mirjam Delmaar. “Dit is voor ons de bevestiging dat onze digitale educatieve programma's zich onderscheiden op het vlak van technologie, didactiek, inhoud en vormgeving. We leggen complexe informatie begrijpelijk uit en maken het toegankelijk voor jong en oud.”

Comenius EduMedia Awards

De Comenius Awards worden toegekend aan multimediaproducten met een grote didactische waarde. Toekenning van de Comenius-onderscheidingen vindt plaats door GPI, Die Gesellschaft für Pädagogik und Information uit Duitsland, met juryleden uit de pedagogische wetenschappen uit negen landen. Voor meer informatie over de Comenius-onderscheidingen en GPI zie www.comenius-award.de.

Noot voor de redactie

Voor meer informatie of het opvragen van beeldmateriaal kunt u contact met ons opnemen.

Contact en route