Utrecht, 23 juni 2016
Europese onderscheidingen voor innovatieve educatieve producten van Podium

Comenius prijzen voor Aan de slag met afval, Anne Frank Cantate en Change The Game Academy

Vandaag viel Podium, Bureau voor Educatieve Communicatie uit Utrecht in de prijzen bij de uitreiking van de jaarlijkse Comenius EduMedia Awards in Berlijn. Podium ontving Comenius Awards voor aandeslagmetafval.nl in opdracht van Nederland Schoon, AnneFrankCantate.nl in opdracht van 4 mei Concert / Nationaal Comité 4 en 5 mei, en ChangetheGameAcademy.org in opdracht van Wilde Ganzen. Het Duitse Genootschap voor Pedagogiek en Informatie (GPI) reikt de Comenius EduMedia Awards jaarlijks uit aan de meest innovatieve educatieve producten uit Europa. Het is voor het dertiende jaar dat Podium prijzen mee naar huis neemt.

Winnende cases

Met de lesmodule www.aandeslagmetafval.nl kun je met de hele school op een interactieve manier aandacht besteden aan het voorkomen van zwerfafval en het gescheiden inzamelen en recyclen van verpakkingsafval. Op de site staan voor elke groep digitale opdrachten, doe-opdrachten, filmpjes en een quiz. Voor kleuters in er een interactief afvalspel voor het digibord. Ook biedt de site toegang tot een uitgebreide database met aanvullende lesmaterialen rond het thema afval.

De Anne Frank Cantate van de Nederlandse componist Hans Kox maakt deel uit van een drieluik composities over de herdenking van de Tweede Wereldoorlog. Ter ere van de uitvoering van dit bijzondere muziekstuk, op 4 mei 2015, is het educatieve programma over de Anne Frank Cantate vernieuwd. Op www.annefrankcantate.nl ontdekken leerlingen meer over de muziek en de boodschap van de Anne Frank Cantate. De website is geschikt voor bovenbouw vmbo en havo.
De website plaatst de muziek van de cantate in historisch perspectief. Aan de hand van de cantate maken de leerlingen kennis met allerlei muzikale begrippen. De interactieve opdrachten nodigen uit om zelf te experimenteren.

In samenwerking met Wilde Ganzen ontwikkelen we de ‘Change the Game Academy’: www.changethegameacademy.org. Een e-learning website met duidelijke leerlijnen voor organisaties in ontwikkelingslanden, zoals Kenia, India, Zuid Afrika en Brazilië. Deze online leerlijn helpt CBO’s (community based organisations) en NGO’s (non governmental organisations) te versterken, uit te bouwen en de fondsenwerving te verbeteren.
Wilde Ganzen maakt, samen met lokale organisaties en mensen kleinschalige, concrete projecten mogelijk in ontwikkelingslanden. Het doel van deze projecten is dat lokale communities uiteindelijk zelfredzaam worden.

Comenius EduMedia Auszeignungen

De Comenius-onderscheidingen worden toegekend aan multimediaproducten met een grote didactische waarde. Toekenning van de Comenius-onderscheidingen vindt plaats door GPI, Die Gesellschaft für Pädagogik und Information uit Duitsland. Voor meer informatie over de Comenius-onderscheidingen en GPI zie www.gpi-online.de.

Podium is een dynamisch en veelzijdig communicatiebureau dat met hart en hoofd werkt aan gevarieerde en inspirerende projecten over maatschappelijke thema’s die er toe doen. www.podium.nl.

Noot aan de redactie

Voor meer informatie of het opvragen van beeldmateriaal kunt u bellen of mailen met Podium Bureau voor Educatieve Communicatie bv. Contactpersoon: Peet van de Wiel, telefoon (030) 239 32 39 of info@podium.nl.