Utrecht, 22 juni 2017
Europese onderscheidingen voor innovatieve educatieve producten van Podium

Prijzen voor 360° VR-Tour Woudagemaal en TOOL Onderzoekend leren

Vandaag viel Podium Bureau voor Educatieve Communicatie uit Utrecht in de prijzen bij de uitreiking van de jaarlijkse Comenius EduMedia Awards in Berlijn. Podium ontving een Comenius Medaille voor de TOOL onderzoekendleren.nl in opdracht van Wageningen Universiteit en een Comenius Siegel voor de 360graden VR Tour Woudagemaal in opdracht van het Woudagemaal/Wetterskip Fryslan. Het Duitse Genootschap voor Pedagogiek en Informatie (GPI) reikt de Comenius EduMedia Awards jaarlijks uit aan de meest innovatieve educatieve producten uit Europa. Het is voor het veertiende jaar dat Podium prijzen mee naar huis neemt.

Winnende cases

De TOOL is de eerste echte onderzoekend leren app voor leerlingen van de basisschool. TOOL, voor onderzoekend leren, helpt kinderen hun vragen gestructureerd te onderzoeken. De webapp (www.onderzoekendlerenapp.nl) leidt de leerling stap voor stap door het onderzoek, zodat hij dit zelfstandig kan uitvoeren. Komt de leerling niet verder? Dan roept hij de hulp in van de digitale coach. Het programma is ontwikkeld in opdracht van en in samenwerking met het Wetenschapsknooppunt Wageningen. Dit is een samenwerking van Wageningen University, Christelijke Hogeschool Ede en basisscholen in de omgeving.

De 360graden VR Tour Woudagemaal maakt het mogelijk om alle dagen van het jaar het oude op stoom werkende Woudagemaal, UNESCO Werelderfgoed te zien draaien. De VR Tour toont een uniek beeld van het gemaal met zijn enorme stoomketels, de soepel draaiende vliegwielen en de grote stoomwolken buiten het gemaal. Door het inzetten van Augmented Reality is het mogelijk om ook binnenin de machines te kijken.

Comenius EduMedia Auszeignungen

De Comenius-onderscheidingen worden toegekend aan multimediaproducten met een grote didactische waarde. Toekenning van de Comenius-onderscheidingen vindt plaats door GPI, Die Gesellschaft für Pädagogik und Information uit Duitsland. Voor meer informatie over de Comenius-onderscheidingen en GPI zie www.gpi-online.de.

Noot aan de redactie

Voor meer informatie of het opvragen van beeldmateriaal kunt u bellen of mailen met Podium Bureau voor Educatieve Communicatie bv. Contactpersoon: Peet van de Wiel, telefoon (030) 239 32 39 of info@podium.nl.