21 juni 2018
Europese onderscheidingen voor innovatieve educatieve producten van Podium

Prijzen voor De Wereld van De Nederlandsche Bank en VR-productie Mediawijs

Vandaag viel Podium uit Utrecht in de prijzen bij de uitreiking van de jaarlijkse Comenius EduMedia Awards in Berlijn. Podium ontving een Comenius Siegel voor De Wereld van De Nederlandsche Bank en voor de VR-productie Mediawijs voor kwetsbare jongeren in het praktijkonderwijs.
Het Duitse Genootschap voor Pedagogiek en Informatie (GPI) reikt de Comenius EduMedia Awards jaarlijks uit aan de meest innovatieve educatieve producten uit Europa. Het is voor het vijftiende jaar dat Podium prijzen mee naar huis neemt.

Winnende cases

De Wereld van De Nederlandsche Bank is een economieles voor de bovenbouw
Deze online les laat leerlingen op interactieve wijze ontdekken wat de kerntaken van DNB zijn en wat het belang daarvan is voor de welvaart in Nederland. Aan bod komen economische principes en begrippen, zoals rente, inflatie, koopkracht en economische groei.
De laatste Actuele Les gaat over de economische waarde van het WK Voetbal.

De VR-productie Mediawijs in het praktijkonderwijs is ontwikkeld voor deze groep kwetsbare jongeren omdat zij eerder in problemen en ruzies terecht komen bij social mediagebruik. Samen met docenten zijn twee lessen met 360 graden video’s ontwikkeld om jongeren te helpen bewuster met social media om te gaan. Leerlingen kijken om zich heen en zien ze heel concreet wat er buiten hun blikveld kan gebeuren nadat ze online berichten verspreiden.

Comenius EduMedia Auszeignungen

De Comenius-onderscheidingen worden toegekend aan multimediaproducten met een grote didactische waarde. Toekenning van de Comenius-onderscheidingen vindt plaats door GPI, Die Gesellschaft für Pädagogik und Information uit Duitsland. Voor meer informatie over de Comenius-onderscheidingen en GPI zie www.comenius-award.de.