10 februari 2015
Podium en Efteling lanceren nieuw educatief pakket

Pre-school merk Jokie bereikt kinderdagverblijven en peuterspeelzalen

Podium, specialist in educatieve programma’s, ontwikkelde in opdracht van de Efteling een educatief pakket met activiteiten voor peuters, dreumesen en baby’s. De inhoud werd logischerwijs gebaseerd op Jokie, het eerste pre-school merk van de Efteling. Met het educatieve pakket ontdekken kinderen van 0 tot 4 spelenderwijs de wereld om zich heen. Jokie en Jet nodigen de kinderen uit om allerlei leuke, uitdagende en creatieve opdrachten te doen. Op 10 januari werden alle pakketten verspreid en konden de kinderdagverblijven en peuterspeelzalen op avontuur met Jokie en Jet. Speciaal voor deze gelegenheid reisden Jokie en Jet af naar Rotterdam om bij peuterspeelzaal Het Sprookjesbos, een van de locaties van Peuter & Co, het eerste educatieve koffertje uit te reiken aan de peuters zelf.

Het educatieve pakket ‘Jokie en Jet op avontuur’ leert kinderen dat nieuwe dingen ontdekken leuk is. Of je nu gaat spelen bij oma en opa of vakantie viert in een ander land, als je ‘reist’ ontdek je altijd een nieuwe wereld. Kleurrijke opdrachtkaarten stimuleren de motorische, sociale en creatieve ontwikkeling van de kinderen. En de taalontwikkeling natuurlijk.

Jokie ontdekt Nederland

Het succes van de actie was ongekend. Alle 2.500 beschikbare pakketten waren binnen drie weken op. Ze zijn besteld door ruim 30% van alle kinderdagverblijven en peuterspeelzalen in heel Nederland. De spreiding van de bestelde pakketten per provincie zorgt ervoor dat Jokie heel Nederland ontdekt. De provincies Noord- en Zuid-Holland en Noord-Brabant waren de grootste afnemers van de educatieve pakketten.

Over Jokie

Jokie is het bekende karakter met de rode neus uit de attractie Carnaval Festival in de Efteling en verkent buiten de Efteling in de gelijknamige animatieserie, app en website de wereld. Jokie is in al zijn verschijningsvormen speciaal bedoeld voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Samen met zijn vriendinnetje Jet beleeft hij iedere keer op een nieuwe plek een leuk avontuur. Jokie en Jet leren kinderen dat reizen en nieuwe dingen ontdekken een feestje is.

Over Podium

Podium Bureau voor Educatieve Communicatie ontwikkelt uiteenlopende educatieve materialen over maatschappelijke en actuele thema’s. Van online lesmateriaal tot games en apps. De materialen worden ontwikkeld voor alle leeftijden, van 0 tot 99 jaar. Bij de ontwikkeling van producten voor kinderopvang en peuterspeelzalen, zoals het Jokie-pakket, ligt de focus op stimulering van taal, motorische, sociaal-emotionele en creatieve vaardigheden.