20 februari 2017
Podium en Efteling lanceren educatief Sprookjeslespakket

Spelen met Sprookjes stimuleert fantasie en creativiteit van kleuters

Podium, specialist in educatieve programma’s, ontwikkelde in opdracht van de Efteling een Sprookjeslespakket met educatieve activiteiten voor kleuterklassen en bso-groepen in Nederland en Vlaanderen. De inhoud van het lespakket werd gebaseerd op de karakters van het bekende Efteling-label Sprookjesboom. De kleurrijke Sprookjesbosbewoners nemen de kinderen mee op avontuur en dagen ze uit nieuwsgierig te zijn en spelenderwijs te leren. Ze prikkelen de fantasie van kinderen en brengen klassieke sprookjes tot leven. De kleuters van Jenaplanschool Wittevrouwen gingen als eersten met het nieuwe lespakket aan de slag. Speciaal voor deze gelegenheid reisden Wolf en Geitje Benjamin af naar Utrecht.

Na het succesvolle educatieve pakket 'Jokie en Jet op avontuur' voor kinderdagverblijven en peuterspeelzalen heeft Podium weer een nieuw educatief lespakket ontwikkeld, ditmaal gericht op kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 7 jaar. Het lespakket ‘Spelen met Sprookjes’ bevat meer dan 50 fantasierijke activiteiten die de creativiteit en nieuwsgierigheid van kinderen stimuleren. De opdrachten zijn zeer divers, uitdagend en geschikt voor kleuterklassen en bso-groepen. Knutselen, bewegen, zingen, dansen en acteren, alle activiteiten staan in het teken van klassieke sprookjes en de kleurrijke Sprookjesbosbewoners. De Sprookjeskoffer bevat bovendien een theaterscript en liedjes voor een sprookjesachtige voorstelling met de kinderen.

Sprookjeslespakket populair

Het succes van het nieuwe Sprookjeslespakket is groot. Inmiddels zijn er al bijna 4.000 lespakketten besteld en verstuurd naar basisscholen en vestigingen voor buitenschoolse opvang door heel Nederland en Vlaanderen. Het pakket kan gratis worden aangevraagd op www.podiumvooronderwijs.nl/Sprookjesboom zolang de voorraad strekt.

Over Sprookjesboom

Sprookjesboom is het Efteling-label dat zich richt op kinderen in de leeftijd van 4 t/m 7 jaar en draait om de bekende bewoners uit het Sprookjesbos als Roodkapje, Wolf en Draak. Zij nemen de kinderen mee op allerlei leuke avonturen in het Sprookjesbos. Als ‘hoeder van het sprookje’ brengt de Efteling zo de sprookjeswereld ook bij mensen thuis.

Over Podium

Podium Bureau voor Educatieve Communicatie ontwikkelt uiteenlopende lessen over maatschappelijke en actuele thema’s. Van fysiek en online lesmateriaal tot games en apps. De materialen worden ontwikkeld voor alle leeftijden, van 0 tot 99 jaar. De educatieve pakketten voor het onderwijs, zoals het Sprookjespakket, sluiten altijd nauw aan op het curriculum en de kerndoelen. Meer informatie: www.podiumvooronderwijs.nl.