Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Duurzaam ondernemen zit in het DNA van Podium. We zijn lid van het Social Venture Network, dat een rechtvaardige en duurzame wereld nastreeft. Podium staat midden in de maatschappij. Dat blijkt niet alleen uit de projecten die we doen. Maar ook uit de activiteiten die we tijdens en naast ons werk ondernemen. Zo komt er elk kwartaal een groep VMBO-ers bij ons een 'snuffelstage' lopen. We geven jonge creatieven een kans door ze te betrekken bij onze projecten en zo ervaring op te doen. We sponsoren evenementen, stichtingen en activiteiten die we een warm hart toedragen, zoals het jaarlijkse 4 mei-concert en het Woudagemaal.

Podium is ook partner van De Slinger Utrecht, een netwerk van Utrechtse organisaties en bedrijven die samen werken aan een hechtere samenleving in de stad. Een van die bedrijven is Soda Producties. Zij verbinden starters, maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven met elkaar. Podium stelt haar expertise van het communicatievak ter beschikking door het coachen van jonge professionals bij maatschappelijke traineeships.

We proberen duurzaamheid ook zo veel mogelijk te integreren in onze werkomgeving. Met een kantoor in hartje Utrecht spreekt het voor zich dat we zo veel mogelijk gebruikmaken van de fiets en het openbaar vervoer. En als we dan tóch perse een auto nodig hebben, maken we gebruik van ons Greenwheels-abonnement.
We stellen elk jaar een duurzaamheidsverslag op. Zo houden we exact bij hoe we het doen ten opzichte van het jaar ervoor. We meten bijna alles: verbruik van papier, energie, water en de hoeveelheid fairtrade en biologische producten. Bovendien liggen er zonnepanelen op ons dak, zo gaan we opgewekt de toekomst tegemoet!